De kat

De kattentrimsalon

Het juiste adres voor de vachtverzorging van uw kat

 

 

Trimsalon de Aandacht

 

Mark 57

 

8253 EH Dronten

 

0321-339986

 

email@dekattentrimsalon.nl

 

 

 

Veel mensen zijn verbaasd als ze horen dat er bij mij ook katten in de trimsalon komen. Toch komt de kat steeds vaker in de trimsalon. Meestal gaat het om de langharige kat en de halflanghaar katten, maar ook de korthaar brengt wel eens een bezoek. Een korthaar kat kan namelijk heel erg verharen en een bezoek aan de trimsalon kan deze kat enorm helpen om door zijn rui heen te komen.

 

Door drukte van werk of gezin of om welke reden dan ook kan de verzorging van de langharige kat er wel eens bij in schieten. Dat is logisch en dat begrijp ik ook als geen ander. Maar een langharige kat heeft ontzettend veel vachtverzorging nodig. Vooral in het rui proces. Als de onderwol los gaat laten en we zijn daar niet optijd bij, dan zit een kat heel snel vol met vervelende en pijnlijke klitten.

 

Als de langharige en de halflangharige kat optijd wordt ontwoldt, dan voorkomen we dit probleem.

 

Zijn we te laat en is er al spraken van vilt of extreme klitten, dan zal de kat kort gemaakt worden meestal doormiddel van het scheren van de vacht. De vacht kan dan weer aangroeien. Wilt u dat de kat niet wordt geschoren, dan is het verstandig om op tijd de afspraak voor de vachtverzorging te plannen.

 

Nagels worden altijd geknipt in de trimsalon. Dit is het eerste wat ik doe voordat ik een kat ga behandelen. De reden dat ik dit doe is voor mijn eigen veiligheid.

 

U bent altijd welkom om bij de behandeling aanwezig te zijn.

De Kat