Kat ontwollen

De kattentrimsalon

Het juiste adres voor de vachtverzorging van uw kat

 

 

Trimsalon de Aandacht

 

Mark 57

 

8253 EH Dronten

 

0321-339986

 

email@dekattentrimsalon.nl

 

Kat ontwollen

Het ontwollen

 

Elke kat bestaat voor het grootste gedeelte uit onderwol. Dit is het pluizige haar wat ook altijd dof ziet. Een gezonde korthaar kat kan gemakkelijk zijn onderwol door middel van zich zelf te wassen verwijderen. Een langharige kat heeft daar veel meer moeite mee. Als deze in de rui gaat, dan kan de kat daar niet tegen opwassen. De langharige kat moet een handje geholpen worden door middel van de vacht te ontwollen. Dit gebeurd met de hand of met vacuum grooming. Al het onderwol wordt op deze manier verwijderd.

 

Bij vacuum grooming worden de haren door middel van een afzuiging uit de vacht gekamt. De haren worden opgevangen in een opvangbak. De haren komen niet in de trimsalon. De meeste katten laten op deze mannier het ontwollen van de vacht prima toe. Het werkt snel en schoon. De kans op overdracht van vlooien of schimmels is zeer klein. Meer informatie vindt u onder de knop vacuum grooming.

 

Als een kat optijd ontwoldt wordt, dan zal deze niet in de klitten raken.

 

Als de kat van zijn onderwol is ontdaan, dan kan de kat gewassen worden. Bijna alle katten laten dit prima toe. Wassen gaat wel altijd in overleg. Na het drogen van de vacht wordt deze nog even nagekamt en dan kan de kat weer mooi en fris mee naar huis. UI kunt altijd bij de behandeling aanwezig blijven als u dat wilt.

 

Dit alles gebeurt ZONDER NARCOSE.