Vacuum grooming

De kattentrimsalon

Het juiste adres voor de vachtverzorging van uw kat

Het trimmen met Vacuüm grooming

 

In Amerika trimt elke salon met vacuüm grooming.

 

In elke trimsalon staat dan ook een Clipper vac.

 

De clippervac is een opvangbak waar door middel van een afzuig systeem de haren die vrij komen tijdens het scheren of kammen van een honden of katten vacht in worden opgevangen

 

Clipper vac

 

Dit werkt uitermate hygiënisch want er zal niet tot nauwlijks nog haar in de omgeving komen. Dat betekent dat de overdracht van bijvoorbeeld schimmels en vlooien van het ene dier via haren in de trimsalon over gaan op het andere dier enorm klein is geworden.

 

Ook is het werkt voor de trimster een stuk gezonder geworden.

 

De huidschilfers en de haren worden immers allemaal afgezogen en zullen daar door niet meer ingeademd worden waar ze terecht zullen komen in de longen van de trimster.

 

Het ontwollen en kammen van zowel honden en katten is lichamelijk best een zware klus. Dat is ook een rede waarom er zoveel trimmers geen grote honden meer willen doen in de trimsalon.

 

De zuigende werking van de Clipper vac maakt het werken met deze zware vachten een heel stuk makkelijker. Er hoeft dankzij de zuigende werking een heel stuk minder intensief te worden gekamt, wat weer schouder, nek en pols slijtage bij de trimster verminderd.

 

Een goede rede dus om ook weer grote honden rassen te gaan trimmen in de trimsalon.

 

Op de foto van de zwarte kat kunt u zien dat de slang die de haren afvoert zit bevestigd op het scheerapparaat.

Vacuum grooming

 

 

Trimsalon de Aandacht

 

Mark 57

 

8253 EH Dronten

 

0321-339986

 

info@trimsalondeaandacht.nl